Filluan regjistrimet për Kursin 3 ditor për Administratorë Sportivë / 12-14 Nëntor 2014

sport-administration-manual

Kurs për Administratorë Sportivë (3 ditorë)

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar, në vijimësi të angazhimit të tij për zhvillimin e kapaciteteve njerëzorenëpërmjet trajnimit, me synim përmirësimin me njohuri, të burimeve njerëzore që operojnë në fushën e sportit apo japin kontribut në Federatat ose Shoqatat/Klubet Sportive, do të realizojë kursin e tretë për Administratorët Sportivë për vitin 2014.

  • Kursi III – organizohet në datat 12-14 Nëntor 2014 ( Formulari aplikimit)

  • Për regjistrimin, shkarkoni formularin e aplikimit, plotesojeni atë dhe dergojeni atë në adresën e-mail kliton.muca@nocalbania.org.al

Pjesëmarrja në këtë nivel kursi, është një kusht i domosdoshëm për ata persona që janë të interesuar dhe dëshirojnë të ndjekin Kursin e Avancuar për Menaxhimin Sportiv (ASMC ) që organizohet nga KOKSH. 

Mqns ASMC e radhës është planifikuar të fillojë në muajin Mars 2015, ky kurs 3 ditor, është mundësia e fundit për të plotësuar këtë kriter për të patur mundësinë  e aplikimit për ASMC 3 . 

 

Kush mund të marrë pjesë?

Ky kurs synon pjesëmarrjen e anëtarëve e bordit/kryesisë ose stafit me pagesë të Federatave sportive por edhe anëtarët e bordeve të shoqatave ose klubeve sportive të cilat janë anëtare të Federatave Spotive. Gjithashtu janë të ftuar të marrin pjesë edhe ata individë

DEKLARATE

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar dënon aktet e dhunës të shfaqura në stadiumin “Partizani” të Beogradit, ku u luajt ndeshja eliminatore e Kampionatit Europian të Futbollit midis përfaqësuesve të Serbisë dhe Shqipërisë. Skena të tilla dhune janë të papranueshme në sport dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me “Fair Play” aq të nevojshëm sot në mjediset sportive. Në fushën e blertë u shfaqën skena të ndaluara dhe që nuk duhet të përsëriten më. Një grup huliganësh nuk mund të bëhen protagonist negativ në një fushë të blertë ku luhet futboll dhe ku duhet të mbizotërojë respekti. Askush nuk ka të drejtë të cënojë, të prekë dhe të fyejë të gjithë ata që zbresin në fushë për të dhuruar një spektakël sportiv.

Këto veprime dhune që mbrëmë cënuan rëndë jetën e futbollistëve dhe delegacionit shqiptar, KOKSH i dënon me forcë ato dhe prêt që UEFA të bëjë një hetim të plotë dhe të drejtë  të ngjarjes si dhe të marrë masat përkatëse për të dënuar përgjegjësit.KOKSH-i mbështet dhe këmbëngul me forcë në përhapjen e parimeve bazë të olimpizmit, për të ndalur çdo lloj racizmi, duke kërkuar më shumë respekt dhe “Fair Play”,për të njohur dhe konsideruar sportin dhe si një mjet zbavitës.

KOKSH-i mbështet në çdo aspekt vendimet e Federatën Shqiptare të Futbollit në zbardhjen e kësaj ngjarje të rëndë e të shëmtuar dhe falënderon të gjithë delegacionin shqiptar, përfshirë edhe të ftuarit e mediat nga Shqipëria, që nuk ranë pre e provokimeve. Ato skena dhune nuk kanë lidhje me futbollin dhe sportin, ndaj të gjithë duhet të luftojnë për të ndalur që kjo situatë të përsëritet në të ardhmen.

Ju faleminderit Ekipit kuq e zi që na bënë të ndihemi krenar për lojën dhe qëndrimin!

Viron BEZHANI

PRESIDENT I KOKSH

Prezantohen sportistet perfitues te programit Bursa Olimpike per Sportiste “Rio 2016″

Bursat Rio 2016

Prezantohen Sportistet qe do te perfitojne Bursen Olimpike “Rio 2016″

Sot, datë 02 Tetor 2014, në zyrat e Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar u shpallën zyrtarisht sportistët që do të përfitojnë nga projekti i Bursave Olimpike “Rio 2016” dhe gjithashtu u bë nënshkrimi i kontratave nga sportistët përfitues, Federatave përkatëse dhe KOKSH.

Të pranishëm në ceremoni ishin sportistët e përzgjedhur nga projekti, të cilët do të synojnë kualifikimin për Lojërat Olimpike “Rio 2016”, titullarë të Federatave përfituese përkatëse dhe anëtarë të Komsionit Teknik të KOKSH.

Sportistët përfitues janë:

Sportistët
1. DANIEL GODELLI – Peshëngritje
2. LUIZA GEGA – Atletikë
3. ILTJAN NIKAJ – Ciklizëm
4. OSMAN HAJDARI – Mundje
5. ANXHELA KASHARI – Not
6. ADA DEMNERI – Taekwondo

Në konferencën për shtyp Presidenti i KOKSH z. Viron Bezhani së bashku me Kryetarin e Komisionit Teknik z. Gjergj Ruli, prezantuan sportistët në prani të mediave, përfaqësuesve të federatave dhe anëtarëve të Komitetit Ekzekutiv, si dhe bën thirrje që institucione të tjera ti bashkëngjiten këtij programi për të bërë të mundur që edhe sportistë të tjerë potencilë që pa dyshim që ka të tillë, të kenë

Konvente mbi Manipulimin e Kompeticioneve Sportive

Keshilli i Europes zhvilloi ne date 18 Shtator 2014 ne Magglingen te Zvicres,  Konferencen e 13-te te Ministrave pergjegjes per Sportin.

Axhenda e konferences ishte:

  • Korrupsioni ne qeverisjen e sportit
  • Problemet aktuale te politikave te bashkepunimit sportiv  Pan Europian
  • Frimosja e Konventes mbi manipulimin e kompeticioneve sportive nga 15 shtete:

Armeni, Azerbajxhan, Bullgari, Danimarke, Finlande, Gjeorgji, Gjermani, Greqi, Lituani, Mali i Zi, hollande, Norvegji, Rusi, Serbi dhe Zvicer.

Kliko per ta shkarkuar

Pages from Flyer-Convention-on-manipulation-of-competitions_EN

KOKSH uron fillim te mbare te vitit te ri shkollor

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar me rastin e fillimit të vitit të ri arsimor 2014-2015 përcjell urimet për këtë ditë të parë të shkollës e cila  shënon një fillim tjetër të ri në rrugëtimin e shoqërisë shqiptare drejt diturisë dhe ndërtimit të një të ardhmeje të sigurt dhe të bukurt.Sot është edhe dita juaj, të dashur nxënës dhemësues. Kemi  kënaqësinë që me anë të këtij mesazhi të shprehim vlerësimin dhe mirënjohjen për të gjithë mësuesit e edukimit fizik , për përkushtimin, profesionalizmin, vlerat që dëshmoni dhe transmetoni gjatë punës suaj në edukimin e brezave të ardhshëm. Duam të vëmë këtu në dukje faktin se më në fund Ministrina e Arsimit dhe Shkencës i dha orëve të  edukimit fizik rëndësinë e duhur, për ti dhënë fëmijëve një jetë të shëndetshme  dhe të bukur.

1 startiUrime dhe punë të mbarë në këtë vit shkollor , plot suksese dhe arritje të reja

Kursi për Administratorë Sportivë – 17-19 Shtator 2014

Kursi Admin Sport - Puke

Kurs për Administratorë Sportivë 

Kursi II - organizohet në datat 17-19 Shtator 2014, Puke

Klikoni këtu për Formularin e regjistrimit word

Kush mund të marrë pjesë?

Ky kurs synon pjesëmarrjen e anëtarëve e bordit/kryesisë ose stafit me pagesë të Federatave sportive por edhe anëtarët e bordeve të shoqatave ose klubeve sportive të cilat janë anëtare të Federatave Spotive. Gjithashtu janë të ftuar të marrin pjesë edhe ata individë që kanë lidhje me sportin, por që nuk janë pjesë e organizatave sportive (si psh. Mësues të edukimit fizik, persona përgjegjës që ushtrojnë detyrën e tyre në institucione publike dhe që mbulojnë fushën e sportit, etj.). Megjithatë përparësi do të kenë kandidatet që vijnë nga organizatat sportive.

Ata të cilët kanë marrë pjesë në këtë lloj kursi më parë, nuk mund të regjistrohen për të marrë pjesë.

Numri i pjesëmarrësve

Numri i personave që mund të ndjekin këtë kurs do të jetë deri në 20 persona. 

Pjesëmarrja dhe Certifikimi

Pjesëmarrësit në këtë kurs do të pajisen me certifikatë të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC), si dhe do të përfitojnë manualin e Administrimit Sportiv. Për marrjen e certifikatës së lëshuar nga IOC dhe KOKSH, pjesëmarrësi duhet të djekë të gjithë programin e përcaktuar të kursit. Ata individë që e kanë kryer një herë këtë kurs, nuk mund të regjistrohen sërish.

Akomodimi dhe ushqimi

Për pjesëmarrësit që do të pranohen për të ndjekur Kursin, KOKSH do të mbulojë shpenzimet për akomodim dhe ushqim gjatë ditëve të zhvillimit të kursit.

Transporti

Cdo pjesëmarrës është vetë përgjegjës të koordinojë transportin deri në vendin e përcaktuar për zhvillimin e kursit.

Tarifa e pjesëmarrjes në Kurs

Tarifa e pjesëmarrjes në Kursin 3 ditor për Administratorë Sportivë është 3,000 lekë. Pagesa kryhet nëpermjet llogarisë bankare të KOKSH pranë Raiffeisen Bank me Nr. 4300249325 dhe konfirmimin e pagesës e dërgoni me e-mail së bashku me formularin e aplikimit. Afati i fundit për dërgimin e aplikimit është 7 ditë përpara fillimit të kursit.

Tërheqja nga pjesëmarrja në Kurs

  • Aplikanti mund të tërhiqet nga pjesëmarrja në Kurs duke konfirmuar mos pjesëmarrjen e tij/saj. Afati i fundit për tërheqje është deri 7 ditë përpara fillimit të kursit. Aplikantët që konfirmojnë përpara këtij afati, pagesa e bërë do të rikthehet ndërsa për ata që tërhiqen pas këtij afati, pagesa e kryer nuk mund të rikthehet.

Pjesëmarrja në këtë nivel kursi, është një kusht i domosdoshëm për ata persona që janë të interesuar dhe dëshirojnë të ndjekin Kursin e Avancuar për Menaxhimin Sportiv (ASMC 3) që organizohet nga KOKSH.

Të dy katëgoritë e Kurseve:

  1. Certifikata për Kursin e Administratorëve Sportivë (3 ditor)   dhe
  2. Diploma për Kursin e Avancuar për Menaxhimin Sportiv (ASMC) (1 vjecar),

zhvillohen nga KOKSH nën patronazhin e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) i cili i lëshon dhe i njeh këto kualifikime, sipas një programi tematik të përcaktuar rigorozisht.


Cfarë tematike mbulon Kursi?